Тимошенко купить школярам 750 автобусів

Вівторок, 13 жовтня 2009, 14:43

Уряд має намір до кінця року закупити 750 шкільних автобусів на загальну суму 150 млн. грн.

Про це сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми готуємося розмістити річне замовлення на 2009 рік на шкільні автобуси ... за все буде закуплено 750 автобусів до кінця року", - сказала вона, виступаючи перед працівниками луцького автозаводу.

При цьому Тимошенко додала, що вартість замовлення становить 150 млн. грн.

Вона також заявила, що задоволена якістю шкільних автобусів корпорації "Богдан".

"Ми бачимо вас (корпорації), як стратегічного партнера уряду саме за якістю автобусів, які ви робите", - зазначила Тимошенко.

Прем'єр повідомила, що для перемоги в тендері на поставку шкільних автобусів буде потрібно дотримання трьох умов. Першою умовою є наявність сертифіката якості безпеки. Тимошенко підкреслила, що корпорація "Богдан" - єдине підприємство в Україні, яке володіє таким сертифікатом.

Другою умовою є наявність не менше 50% українських комплектуючих в збірці, що також є в "Богдана". Третя умова - прийнятна ціна, розповіла Тимошенко.

Крім того, вона повідомила, що на наступний рік уряд має намір розробити спеціальну антикризову програму для автопромисловості, що передбачає державні замовлення на автобуси.

За її словами, замовлення, як на шкільні автобуси, так і автобуси для підготовки до Євро-2012, на наступний рік плануються більш істотні.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!