Урядовий контроль за цінами призведе до тотального дефіциту - Тігіпко

Понеділок, 28 вересня 2009, 10:14

Чергове втручання уряду в регулювання цін остаточно розбалансує ринок.

Про це заявив кандидат в президенти, екс-голова НБУ Сергій Тігіпко, коментуючи законопроект, який надає Кабінету міністрів найширші повноваження для регулювання цін на споживчих ринках, повідомляє прес-служба політика.

За його словами, якщо такий закон буде прийнято, уряд зможе самостійно затверджувати перелік товарів, які підлягають ціновому регулюванню.

"Втративши контроль над економікою, влада звернулася до типово радянських методів регулювання. Нас знову затягують в епоху жорсткого планування й тотального дефіциту", - наголосив політик.

Реклама:

Тігіпко вважає, що при ручному керуванні цінами на першому етапі неминучий дефіцит контрольованих товарів, а потім - швидке зростання їхньої вартості.

"Тривале регулювання цін невідворотно погіршує інвестиційний клімат в країні", - вважає він. Крім того, масове обмеження цінового рівня, на його думку, безрезультатне, оскільки продаж певних товарів просто переміститься з торговельних мереж на ринки, де контроль неможливий.

"Юлія Тимошенко вже намагалася волюнтаристськими методами гасити кризи на м'ясному, цукровому і бензиновому ринках і зазнала нищівної поразки. Уряду час зрозуміти, що ринок не пробачає такого грубого ставлення", - зазначив Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: