Тимошенко виведе Україну з кризи китайським шляхом?

Понеділок, 21 вересня 2009, 19:17

Україна і Китай виробили моделі для активізації торгової співпраці та подолання кризових явищ в національних економіках.

Про це заявила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко під час зустрічі з членом Політбюро ЦК Компартії Китаю, секретарем Шанхайського міськкому КПК Юй Чженшенєм, передає агентство "УНІАН".

"Україна під час кризи хоче модернізувати і реконструювати свої підприємства, щоб вийти з кризи сильніше. У цьому наші плани і стратегічні бачення абсолютно співпадають", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр повідомила, що урядові команди України і Китаю відпрацювали конкретні моделі та пропозиції.

Реклама:

"Зараз наші обидві команди працюють заради того, щоб заплановані проекти якомога швидше стали реальністю", - сказала вона.

Тимошенко зазначила, що її партія хоче почати співробітничати з Компартією Китаю.

"Ми прагнемо вибудовувати співпрацю між нашою політичною партією та іншими політичними партіями ефективно і наполегливо. І саме тому я вважаю, що між нашими партіями також мають початись системний діалог і співпраця, що істотно посилить всі наші можливості у створенні спільних проектів з модернізації та реконструкції в нашій країні, з одного боку, а з іншого - сприятиме досягненню мети у вашій країні", - пояснила вона.

У свою чергу, Юй подякував українському уряду за підтримку позиції Китаю в тайванському питанні, а також інших питаннях, що стосуються інтересів Китаю.

"Торговельно-економічна співпраця України і Китаю стрімко розвивалася. Цього року через світову кризу обсяг взаємного товарообороту дещо скоротився, але я впевнений, що з подоланням наслідків кризи товарооборот неодмінно розширюватиметься", - вважає представник Компартії Китаю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!