Тимошенко заклала у бюджет подарунки для майбутнього президента

Четвер, 17 вересня 2009, 10:07

Утримання президента в 2010 році обійдеться платникам податків удвічі дорожче, ніж утримання Верховної ради.

Фінансування Верховної ради та уряду в 2010 році буде урізано на третину: кошторис парламенту має скласти 573 млн. гривень, а утримання секретаріату уряду обійдеться бюджету в 307 млн. гривень.

Такі дані містяться в проекті бюджету на 2010 рік, пише газета "Дело".

При цьому до кошторису президентської канцелярії розробники бюджету підійшли лояльніше, зазначає видання.

Реклама:

Витрати на утримання глави держави та його служб планується скоротити лише на п'яту частину - до 974 млн. гривень.

За інформацією видання, висока сума витрат на президента не в останню чергу обгрунтована тим, що Держуправління справами запланувало на 2010 рік купівлю нового літака для обслуговування перших осіб держави.

За словами представника комітету Верховної ради з бюджету Володимира Бондаренка, відповідний запит до Держуправління про оновлення парку VIP-авіації врахований у проекті бюджету.

У той же час Бондаренко відзначає, що під час аналізу бюджету з метою економії ця закупівля може бути скасована.

Зростання витрат на потреби президентської канцелярії, за словами депутата, може бути пов'язане і зі збільшенням фінансування медичних установ, які входять у структуру Держуправління справами, обслуговують депутатів і високих чиновників.

Виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський також пояснив, що до бюджету закладено збільшення витрат на комунальні платежі, енергоносії, що пов'язане з подорожчанням тарифів.

При цьому на тлі повсюдного скорочення і економії витрати на виготовлення державних нагород планується також збільшити.

За інформацією видання, на роздачу орденів і медалей у 2010 році планується витратити в шість разів більше, ніж у 2009 році - 11,5 млн. гривень проти 2 млн. гривень.

На "організацію та здійснення офіційних заходів за участю президента" заплановано 10 млн. гривень. замість 8,2 млн. гривень. Очевидно, різниця буде витрачена на інавгурацію нового глави держави, зазначає видання.

Різні підходи прописані проектом держбюджету і до фінансування санаторно-курортних комплексів Верховною радою та Державним управлінням справами (ДУС) при президенті.

Кожна з структур планує витратити на свої санаторії та пансіонати по 70 млн. гривень. При цьому парламентські оздоровниці будуть фінансуватися за рахунок власних зароблених коштів (тільки 3,6 млн. гривень буде взято з казни), а от оздоровчі комплекси ДУС практично повністю профінансують за рахунок платників податків (66,6 млн. гривень планується виділити з бюджету).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: