Дешеві комунальні тарифи Черновецький компенсує дорогим хлібом?

Понеділок, 14 вересня 2009, 11:41

У ситуації, коли держава готова надати виробникам дешеве борошно з аграрного фонду, ціна хліба для населення повинна не зростати, а зменшуватися.

Про це заявив один із лідерів Блоку Віталія Кличка у Київраді, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський, повідомляє агентство "УНІАН".

"Сьогодні Державний аграрний фонд готовий продавати виробникам хліба борошно по 2008 гривень за тонну. Проте київські монополісти закладають значно вищу ціну - понад 2400 гривень за тонну. В результаті штучно завищується собівартість продукції і виникають чутки про збитковість хлібного виробництва, а монополісти отримують надприбутки за рахунок простих киян", - сказав опозиційний депутат.

"Зростання вартості хліба найсильніше вдарить по соціально незахищених верствах населення. Адже в їхньому продуктовому кошику хліб та хлібобулочні вироби займають майже 40%", - зазначив політик.

Реклама:

На думку Андрієвського, п'ятивідсоткове подорожчання хліба в Києві дивним чином збіглося з тимчасовою корекцією комунальних тарифів.

"Дивний збіг, але саме у цей час Черновецький видає розпорядження про зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги також на 5%. І за хлібною галуззю, і за житлово-комунальними послугами в Києві стоять одні й ті ж самі особи. Впевнений, тимчасове зменшення вартості житлово-комунальних тарифів вони компенсують подорожчанням хліба", - наголосив політик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: