Данилишин сподівається на "видужання" України в 2010 році

П'ятниця, 11 вересня 2009, 13:48

Міністр економіки Богдан Данилишин впевнений, що 2010 рік стане переломним роком для української економіки.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "УНІАН".

Зростання реального ВВП в Україні в 2010 році може за умови відповідних структурних змін та адекватної економічної політики бути на рівні 3,7%.

"Крім того, загальна думка, що ніяких побоювань з приводу надмірного зростання інфляції немає, тому не виникли розбіжності з приводу прогнозу інфляції на наступний рік на рівні 9,7%", - сказав він.

За його словами, з консультантами МВФ було погоджено, що в Україні очікується зростання продуктивності праці приблизно на 4%, збільшення обсягів експорту на 9,5%, імпорту - на 6,3%.

"При аналізі ситуації та її розвитку враховувалися як зовнішні, так і внутрішні прогнози. При розрахунках ми базувалися на тому, що відновлення світової економіки відбудеться на рівні 2,5%. Вже є прогнози, що в 2010 році середньорічні ціни на чорні метали підвищаться на 5-8%, на нафту - до 70 доларів за барель", - стверджує міністр економіки.

Данилишин впевнений, що 2010 рік стане роком оздоровлення національної економіки і вже зараз можна сказати, що вдається стимулювати роботу виробництв, орієнтованих на внутрішній ринок.

"Крім того, очікується, що в зовнішньоторговельному балансі можна буде досягти позитивного сальдо", - підкреслив він.

Голова міністерства додав, що для того, щоб вивести ВВП на докризовий рівень, необхідно мати великий потенціал зростання.

"Зараз складно говорити про тимчасові періоди, але абсолютно точно вже можна сказати, що завдяки антикризовій політиці уряду нам вдається частково відновлювати темпи економічного зростання. 2010 і 2011 роки мають стати переломними у цьому відношенні" - вважає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: