Вересень буде найскладнішим для "Нафтогазу"?

Понеділок, 3 серпня 2009, 16:35

Українські енергетичні експерти вважають, що вересень буде для НАК "Нафтогаз України" найскладнішим у фінансовому плані місяцем року.

Таку думку вони висловили на прес-конференції у Києві, повідомляє агентство "УНІАН".

Так, за словами експерта із енергетичних питань Олександра Нарбута, у вересні на "Нафтогаз України" очікують великі проблеми. За його словами, зважаючи на такі темпи закачування газу до ПСГ у серпні, як у липні - приблизно на суму 700 млн. доларів, а також на виплати за облігаціями на 500 млн. доларів, "я якраз очікую великих проблем у вересні в "Нафтогазі".

При цьому він зазначив, що на сьогоднішній день в українських газосховищах знаходиться більше 22 млрд. кубометрів газу.

Реклама:

"Таким чином, навіть при найгіршому сценарії на зразок того, що ми бачили на початку цього року, у випадку якщо темпи закачування в серпні й вересні будуть такими ж, як і в липні, Україна абсолютно спокійно може забезпечити надійність транзиту й поставок газу вітчизняним споживачам, за винятком крайньої ситуації, коли Росія припинить постачання російського газу для транзиту до Європи", - зазначив Нарбут.

Такої ж думки дотримується й президент Київського міжнародного енергетичного клубу Q-Club, екс-голова правління компанії "Укртранснафта" Олександр Тодійчук.

"Вересень буде найважчим для "Нафтогазу" місяцем", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!