Мінрегіонбуд подасть на затвердження уряду ще 37 недобудов

Вівторок, 18 серпня 2009, 16:46

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України винесе на розгляд Кабінету міністрів 19 серпня перелік з 1426 квартир у 37 недобудованих житлових об'єктах в регіонах країни на загальну суму 389 млн. гривень для подальшої їх передачі пільговим категоріям черговиків.

Про це заявив заступник голови Мінрегіонбуду Дмитро Ісаєнко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На завтра на затвердження підготовлений список з 37 об'єктів на 389 млн. гривень. Це 1426 квартир", - сказав він.

За словами заступника міністра, в цьому списку, зокрема, представлені об'єкти у Вінниці, Сумах, Чернігові, Одесі, Севастополі, Рівному, Кременчуці, Львівській та Київській областях.

Реклама:

"По Вінниці - це 250 квартир в центрі міста за ціною 4,2 тис. гривень а 1 кв. м, по Севастополю - 50 квартир по 4,2 тис. гривень за 1 кв. м. Є об'єкт у Рівному в центрі міста, три будинки в Кременчуці", - сказав він.

При цьому заступник голови Мінрегіонбуду додав, що на сьогоднішній день не відібрано жодного об'єкта в Києві, Черкасах та Черкаській області.

Ісаєнко також відзначив, що в цей перелік увійшли як об'єкти, раніше затверджені комісією, так і об'єкти по заявочного принципу.

Як повідомлялося, раніше уряд затвердив два списки недобудованих житлових об'єктів у регіонах України з метою викупу в них квартир за рахунок коштів Державної іпотечної установи (ДІУ) і подальшої їх передачі пільговим категоріям черговиків.

Зокрема, затверджено список з 49 недобудованих житлових об'єктів на 1661 квартиру загальною площею 113 тис. кв. м на загальну суму 448,59 млн. гривень.

Крім того, затверджено список з 17 недобудованих об'єктів житлового будівництва на 632 квартири у 17 компаній загальною вартістю 147,085 млн. гривень.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 12 серпня заявила, що обсяг фінансування програми складе 2 млрд. гривень і ці кошти будуть вкладені в будівельну галузь протягом місяця. Вартість викупу житла в залежності від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. гривень за 1 кв. м.

При цьому квартири викуповуються ДІУ тільки за умови існуючої внутрішньої обробки, а за кожним будинком, який добудовується, буде закріплений інспектор архітектурно-будівельного контролю та складений графік виконання робіт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: