Тимошенко хоче закачати газу на 5 мільярдів

Понеділок, 6 липня 2009, 14:21

Україні потрібно 5 мільярдів доларів для того, щоб забезпечити закачування газу до підземних сховищ газу.

Про це на прес-конференції в місті Українка Київської області у понеділок заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Зараз Україна досить важкий етап переживає, нам на 5 млрд. доларів потрібно закачати газу в підземні сховища, і необхідно це зробити не маючи достатньої ліквідності в національній банківській системі", - сказала вона.

"Саме тому я підтверджую, що ми звернулися до всіх тих, хто зацікавлений у закачування газу в ПСГ - це Європейський Союз, це Росія", - додала вона.

Реклама:

За словами Тимошенко, "Україна має великий інтерес закачати цей газ, тому що зараз починається найнижча ціна на газ за весь останній період".

"Саме тому є спільна зацікавленість у закачці природного газу Європейського Союзу, Росії та України. І для того, щоб забезпечити цю закачку, Україна зобов'язана взяти кредити. Ці кредити будуть повертатися, коли споживачі будуть за цей газ платити в осінньо-зимовий період ", - зазначила Тимошенко.

Як повідомлялося, за розрахунками НАК "Нафтогаз України" для закачування газу в українські ПСГ потрібно 4,2 млрд. доларів. Європа оцінює потребу НАКу в 1,7-2 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!