Уряд вирішить долю Укрпромбанку після "санаційного" закону

П'ятниця, 31 липня 2009, 11:04

Уряд ухвалить остаточне рішення щодо рекапіталізації Укрпромбанку після вступу в силу закону про оздоровлення банків, який поки що знаходиться на підписанні у президента.

Про це повідомив директор департаменту з питань участі держави в капіталізації банків Міністерства фінансів України Теймур Багіров, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"24 липня Верховна Рада прийняла закон, який регулює фінансове оздоровлення банків. До вступу в силу цього закону уряд не буде приймати остаточне рішення по Укрпромбанку, яким би воно не було", - сказав він.

Голова департаменту відзначив, що цей закон дає уряду дуже багато нових можливостей.

Реклама:

Багіров також повідомив, що оцінка потреби в додатковому капіталі для проблемних Укрпромбанку та банку "Надра" зросла і перевищує 10,5 млрд. грн.

"Будь-яке рішення, яке розглядає уряд, буде передбачати, що всі вкладники-фізособи Укрпромбанку та банку "Надра" будуть захищені та їх депозити будуть повернуті", - підкреслив чиновник.

У той же час він відзначив, що за Укрпромбанком не виконані формальні умови для рекапіталізації його державою.

"Ми просто не розуміємо, яка реальна ситуація в цьому банку ... Ми розглядаємо всі варіанти, в тому числі ті, які дозволять у повному обсязі захистити всіх вкладників банку, якщо він не буде рекапіталізований", - сказав Багіров.

При цьому він зазначив, що ситуація в Укрпромбанку було б простішою, якби не велися судові розгляди щодо заправок мережі ANP, які знаходяться в заставі у банку.

За оцінкою директора департаменту, ситуація в банку "Надра" більш прозора.

"Тимчасовій адміністрації потрібно закінчити роботу з реструктуризації зовнішніх боргів. Уряд не буде приймати рішення за цим банком, поки не буде чіткого розуміння щодо реструктуризацію зовнішніх боргів, обсяг яких у банку "Надра" дуже великий", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!