103 недобудови будуть подані на розгляд Кабміну для держпідтримки

Четвер, 23 липня 2009, 18:25

Міжвідомча комісія з відбору незавершених житлових об'єктів для надання державної підтримки на їх добудову не має претензій до 103 з 120 раніше відібраних на конкурсах об'єктів і має намір найближчим часом подати їх на розгляд уряду.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми завтра (24 червня) об 11 годині проводимо підсумкове засідання комісії, на якому, я сподіваюся, буде прийняте рішення. До 103 об'єктів у нас взагалі ніяких заперечень немає. Сьогодні повернеться міністр, я йому кладу на стіл (список), завтра комісія приймає рішення, і після цього ми подаємо в Кабінет міністрів ці 103 безперечних об'єкта, за якими у нас взагалі немає зауважень", - сказав він.

За словами Ісаєнка, ще три об'єкти мають секції з різним ступенем готовності, і вони можуть бути прийняті комісією тільки в тому випадку, якщо їх забудовники нададуть документи про те, що розіб'ють будівництво на черги.

Реклама:

Решта 14 об'єктів, за словами заступника міністра, мають ступінь готовності від 65% до 75% і можуть розраховувати на фінансову підтримку, тільки якщо нададуть банкам, які погодяться фінансувати їх добудову, додаткові документи, які доводять, що ступінь готовності об'єктів вищий за 70%.

Як повідомлялося, міжвідомча комісія провела з 7 по 10 і з 14 по 17 липня конкурси з елементами аукціону щодо відбору незавершених житлових об'єктів у всіх регіонах України для надання державної підтримки на їх добудову та відібрала 120 об'єктів по країні.

Для отримання держпідтримки відібрані об'єкти повинні пройти акредитацію в банках на відповідність вимог фінустанов до об'єктів, які можуть бути заставою за кредитом, і до їх забудовників. Крім того, об'єкти повинні бути затверджені відповідним рішенням Кабінету міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!