Українські банки "заповнили" грошима НБУ

Середа, 22 липня 2009, 17:45

Кілька українських банків у січні-червні 2009 року активно збільшували обсяги рефінансування і залучали стабілізаційні кредити в НБУ.

Про це повідомляє "Українська правда".

За даними "Української правди", у грудні "Брокбізнесбанк" отримав 465 мільйонів гривень рефінансування, а станом на червень - 2 мільярда гривень. Банк належить братам Олександру і Сергію Бурякам.

Банку "Фінанси та кредит" станом на грудень 2008 було виділено 2,698 мільйонів гривень, а станом на червень до цієї суми додалося 2,4 мільярда за статтею "короткострокові стабілізаційні кредити". Банк, як відомо, належить до сфери впливу Костянтина Жеваго.

На 4 мільярди виросло рефінансування, отримане "Приватбанком" Ігоря Коломойського. У грудні минулого року "ПриватБанк" мав 3,4 мільярда рефінансування, а в червні цього року - 7,4 мільярда.

"Діамантбанк" станом на червень отримав 250 мільйонів рефінансування, тоді як в грудні в них було тільки 70 мільйонів. Ця фінансова установа належить Давиду Жванії та Миколі Мартиненку.

"Ощадбанк" отримав минулого року 4,6 мільярда рефінансування, а зараз - щонайменше 15 мільярдів.

Перший Український Міжнародний Банк "Ріната Ахметова отримав 2,2 мільярда рефінансування цього року.

"Кредитпромбанк", до якого має відношення регіонал-нардеп Геннадій Васильєв, збільшив отримане рефінансування на 200 мільйонів (до 760 мільйонів) й додатково отримав ще 1,1 мільярда як "короткостроковий стабілізаційний кредит".

Установа іншого регіонала-депутата Леоніда Клімова "Імексбанк" отримала 600 мільйонів рефінансування і 500 мільйонів короткострокового стабкредиту.

Дрібний "Актив банк" було профінансовано на 337 мільйонів, а маловідомий банк "Фінансова ініціатива", який пов'язують з колишнім власником облгазів Олегом Бахматюком, отримав 2 мільярда гривень рефінансування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: