Поляки вимагають від ІСД збільшити в півтора рази вихідну допомогу

Вівторок, 21 липня 2009, 19:12

Правління польської судноверфі у Гданську, яка належить "дочці" Індустріального союзу Донбасу - ISD Polska, не домовилося з профспілкою щодо запланованих звільнень.

У вівторок закінчився термін консультацій щодо цього питання, пише газета "Дело".

Голова профспілки судноверфі Вальдемар Вілановскій повідомив, що сторони не досягли консенсусу щодо величини вихідної допомоги для звільнених працівників.

Також він повідомив, що керівництво верфі пропонує вихідну допомогу у розмірі від 1 до 3 місячних зарплат, як це передбачено в законі про групові звільнення.

Реклама:

Але, на думку профспілки, працівники під час звільнення повинні отримати допомогу на 50% більше, ніж пропонує роботодавець.

"Саме тут найбільші розбіжності", - підкреслив Вілановскій.

Віце-президент судноверфі Ігор Яценко підтвердив, що звільнені суднобудівники не отримають більшої допомоги, ніж це передбачається за законом.

"На велику допомогу у верфі не знайдеться ресурсів", - додав Яценко.

Як відомо, у зв'язку з реструктуризацією підприємства планується звільнити 250 працівників.

Ще 163 працівникам запропонують перекваліфікуватися, а в разі відмови вони також будуть звільнені.

Звільнення почнуться у жовтні і продовжаться до 30 червня 2010 року. В першу чергу повинні бути звільнені співробітники пенсійного віку.

Віце-президент підприємства поінформував, що звільнення торкнуться в основному адміністративних працівників і допоміжного персоналу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: