У Тимошенко заспокоюють Рахункову палату щодо гіперінфляції

П'ятниця, 17 липня 2009, 15:00

Міністр економіки Богдан Данилишин вважає необгрунтованими побоювання Рахункової палати з приводу виникнення гіперінфляції в Україні.

Про це він сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що всі розрахунки і аналіз ситуації показують, що ніякої гіперінфляції до кінця року бути не може. І заяви подібного роду безпідставні", - сказав він.

Як повідомлялося, голова Рахункової палати Валентин Симоненко на прес-конференції у четвер висловив побоювання, щодо зростання гіперінфляції в Україні.

Реклама:

"Девальвація закону про держбюджет, підміна функцій парламенту постановами Кабінету міністрів - це утрамбування фундаменту для подальшого економічного падіння. Це фундамент для розкручування інфляції до рівня гіперінфляції. Такий, що підсумки 1993 і 1994 років, можуть видатися нам дитячими витівками", - заявив він.

У квітні 2009 року МВФ оприлюднив доповідь про перспективи глобальної економіки, в якій прогнозувалася інфляція (грудень до грудня) в Україні в 2009 році на рівні 15%.

Разом з тим у червні 2009 року був оприлюднений оновлений меморандум економічної та фінансової політики української влади, затверджений в рамках співпраці з МВФ, який передбачає інфляцію на рівні 16%.

На початку липня Юлія Тимошенко повідомила, що МВФ може поліпшити свій прогноз інфляції в Україні в 2009 році до 10-13%.

Офіційний прогноз інфляції на 2009 рік утримується урядом на рівні 9,5%. При цьому за підсумками січня-червня інфляція в Україні вже склала 8,6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: