Путін вимагає від банкірів збільшити кредитування

Середа, 1 липня 2009, 15:18

Президент Росії Володимир Путін зажадав від керівників найбільших банків країни відмовитися від літніх відпусток та допомогти національній економіці вибратися з рецесії, збільшивши обсяги виданих кредитів.

"Я прошу керівників фінансових інститутів взяти контроль над ситуацією і не планувати літніх відпусток до тих пір, поки все не буде, як належить", - сказав Путін.

Прем'єр-міністр РФ заявив, що державні банки повинні видати нових кредитів на 16 млрд. дол. Ці гроші, як очікується, послаблять кризові явища в країні, яка страждає від зниження цін на нафту та брак іноземних інвестицій, пише видання "Дело".

Представники ВТБ, другого за розміром російського банку, що знаходиться під контролем держави, відзначили, що обсяг проблемних кредитів у цьому році збільшиться втричі до 6% усього кредитного портфеля. Банкіри попередили, що за результатами року очікують збитків.

Однак президент РФ відзначив, що банки повинні видавати більше кредитів, щоб зруйнувати замкнене коло побоювань, яке може паралізувати економіку.

Президент РФ підкреслив, що підписав указ про виділення 300 млрд. рублів додаткових державних гарантій за цими кредитами.

Сергій Ігнатьєв, голова ЦБ Росії, зазначив, що згідно з червневим даними банки не збільшили обсяг виданих кредитів, незважаючи на недавнє зниження процентних ставок.

За даними видання, анульовано ліцензії у ТОВ "ІПФ Банк". Крім того, примусово ліцензії скасовано ще двох кредитних організацій - московські ТОВ КБ "ІТ-Банк" і ТОВ "КБІ Банк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!