Броварники прогнозують підвищення цін на пиво

Четвер, 4 червня 2009, 11:37

Українські виробники пива прогнозують підвищення ціни на свою продукцію на 0,25 гривні за 1 пляшку ємністю 0,5 літра з липня.

Про це агентству "Українські новини" повідомив президент ЗАТ "Оболонь" Олександр Слободян.

"При підвищенні акцизу на пиво до 0,6 гривні ціна однієї пляшки в середньому виросте на 0,2-0,25 гривні", - сказав він.

За його словами, оскільки нова підвищена ставка акцизу почне діяти вже із другого півріччя, то таке підвищення цін варто очікувати вже в липні.

Реклама:

Генеральний директор Carlsberg Group в Україні Петро Чернишов також повідомив, що цінова політика компанії буде переглянута найближчим часом, підтвердивши, що підвищення ціни варто очікувати в рамках 0,5 гривні за літр.

Він нагадав, що споживання пива падає починаючи із другої половини 2008 року, тому це підвищення тільки збільшить падіння ринку й зупинить його розвиток.

"Ми до останнього сподівалися, що при визначенні рівня акцизу на пиво переможе здоровий глузд, а не чиїсь вигоди й невиправдані емоції. Зараз досить складно прогнозувати подальший розвиток ситуації, тому що вона залишається невизначеною", - додав директор компанії "САН Інбев Україна" Людмила Наконечна.

При цьому вона зазначила, що падіння обсягів у другому півріччі, при такому розвитку, що відбувається зараз, можливе до 30% порівняно із другою половиною 2008 року.

Як відомо, Верховна Рада підвищила ставку акцизного збору на пиво на 93,5%, або 0,29 гривні до 0,6 гривні/літр із 1 липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: