До наглядових рад рекапіталізованих банків увійдуть "люди Мінфіну"

Субота, 20 червня 2009, 10:21

Представниками держави у наглядових радах банків, що підлягають рекапіталізації, будуть виключно співробітники Міністерства фінансів.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

"Наглядові ради формуватимуться зі співробітників Міністерства фінансів. Відповідно до державної частки в банку, ми формуватимемо свою квоту за кількістю членів наглядової ради. Скажімо, якщо в Укргазбанку у нас є партнери, то на свою частку вони делегуватимуть пропорційну кількість своїх представників у наглядову раду", - повідомив він.

В.о. міністра фінансів уточнив, що представник Мінфіну, який увійде до наглядової ради, отримає відповідну довіреність і вказівки, як і з яких питань він повинен голосувати.

Реклама:

Водночас, Уманський відмовився коментувати кандидатури керівників банків, що підлягають рекапіталізації.

За даними видання, котрі в.о. міністра фінансів не спростував, головною кандидатурою на пост управляючого банку "Київ" є Олександр Сингаєвський, який очолював наглядову раду банку "Велес", на пост керівника Укргазбанку - Олександр Морозов, член наглядової ради Ощадбанку, на пост керівника "Родовід Банку" - Сергій Щербіна, який останні два роки керував ІнвестКредітБанком.

Ігор Уманський, не конкретизуючи, що було визначальними чинниками у появі цих претендентів, лише відзначив, що перераховані вище кандидатури "з'явилися по-різному".

"Ми ж - незалежно від того, хто і звідки з'явився, - по завершенні роботи тимчасової адміністрації когось призначатимемо виконувачами обов'язків, управляючими. Та робитиметься це відповідно до закону. Жодних спеціальних процедур або преференцій", - пояснив в.о. міністра фінансів.

Він уточнив, що процедура узгодження кандидатів проходитиме відповідно до закону про управління об'єктами державної власності і постанови Кабміну, яка регламентує порядок конкурсного відбору керівників на підприємства держсектору.

"Ніхто не скасовував обов'язку ці документи виконувати. Ми зобов'язані - й ми будемо - проводити конкурс. Безумовно, кандидатури, які пройдуть за конкурсом, слід погодити з Національним банком, вони мають скласти іспити. Буде це Морозов, Щербина чи Сингаївський - покаже час", - підкреслив Уманський.

При цьому він додав, що "остаточне вирішення по суті цих питань прийматиме Юлія Володимирівна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!