Уряд виділив 17,2 мільйонів на подолання наслідків стихії на Волині

Субота, 13 червня 2009, 16:57

Уряд в суботу на позачерговому засіданні прийняв Розпорядження "Про виділення коштів для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося у Волинській області 10 червня 2009 року".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Відповідно до розпорядження, Міністерству праці та соціальної політики виділяється 17,203 млн. грн., з яких 6,203 млн. грн. - на виплату часткової грошової допомоги постраждалим сім'ям, 6 млн. грн. - на відновлення приміщень бюджетних установ та багатоквартирних житлових будинків, 5 млн. грн. - на часткове відшкодування збитків сільськогосподарським підприємствам.

За рахунок бюджетних коштів здійснюватиметься вилита допомоги (авансу) у сумі 25 тис. грн. для першої категорії постраждалих сімей, в яких зруйновано будинок (квартиру), або він не підлягає відновленню, втрачене майно та сільгосппродукція на городах та присадибних ділянках.

Реклама:

Остаточні суми допомоги виплачуватимуться виходячи з опосередкованої вартості спорудження житла в сумі 3850 грн. за 1 кв. метр загальної площі будинку.

Друга категорія громадян (дах житлових будинків яких підлягає заміні, будинок підлягає поточному ремонту, втрачене майно та сільгосппродукція на городах) отримають по 10 тис. грн., а третя категорія (частково зруйноване пошкодження будівлі та майна) -  по 3 тис. грн.

Інші постраждалі родини, в яких втрачена лише сільгосппродукція на городах, отримають 50 грн. за одну сотку, але не більше, ніж за 30 соток.

Також отримають компенсацію сільгосппідприємства - по 1500 гривень за один гектар продукції.

Також розпорядженням доручено Міністерству у справах сім`ї, молоді та спорту забезпечити оздоровлення дітей з постраждалих сімей в дитячих оздоровчих таборах за рахунок коштів Державного бюджету.

Як повідомила Тимошенко, всі необхідні зміни до Держбюджету уряд внесе на черговому засіданні в середу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!