Нацбанк сформує резерви під видані кредити

Середа, 10 червня 2009, 19:44

Рада Національного банку України (НБУ) на засіданні в середу затвердила зміни до кошторису центрального банку на поточний рік, передбачивши виділення 1,7 млрд. гривень на формування резервів під прострочені кредити рефінансування.

Про це на прес-конференції заявив голова Ради НБУ Петро Порошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, станом на 1 червня було прострочено кредитів рефінансування НБУ на суму 2,7 млрд. гривень. При цьому пролонговано таких кредитів на 1,4 млрд. гривень.

Оцінюючи рефінансування Нацбанку, голова Ради НБУ зазначив, що його результатом стала стабілізація ситуації у банківській системі.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що монетарна складова відсутня в досягнутій за підсумками січня-травня інфляції.

За словами Порошенка, у 2009 році рефінансування Нацбанку склало близько 70 млрд. гривень, тоді як вилучення гривневих коштів через продаж валюти і депозитних сертифікатів Нацбанку склало 78 млрд. гривень.

Голова Ради НБУ також відзначив, що поточні процедури проведення рефінансування не викликають зауважень з боку Ради Нацбанку: ситуація помітно покращилася у порівнянні з початком року, зросла прозорість прийняття рішень.

Порошенко зазначив, що розмір залишків коштів на кореспондентських рахунках банків становить близько 21 млрд. гривень, чого цілком достатньо для повноцінного проведення розрахунків банківської системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: