Компослуги для киян стали дорожчими на 50%

Понеділок, 1 червня 2009, 11:17

З 1 червня у столиці зросли тарифи на житлово-комунальні послуги. З 1 липня жителі Києва отримають нові квитанції з підвищеними цінами.

Таким чином, за словами першого заступника міського голови Анатолія Голубченка, це буде перший крок до "поетапного" підвищення комунальних тарифів.

На першому етапі (з 1 червня) тарифи зростуть на 50%.

Вартість послуги за холодне водопостачання та водовідведення при наявності квартирного чи будинкового лічильника затверджена в розмірі 3,02 гривні за 1 куб.м (було 1,48 гривні), за відсутності засобу обліку - 16,61 гривні на 1 особу (було 8,14 гривні). 

Гаряче водопостачання та водовідведення при наявності лічильника становитиме 13,69 гривні за 1 куб. м (було 7,38 гривні), без засобу обліку - 47,92 гривні за 1 особу (було 25,89 гривні). 

Тариф на послугу з централізованого опалення для населення при відсутності засобів обліку теплової енергії затверджений в розмірі 2,38 гривні за 1 кв. м опалювальної площі в місяць (було 1,6 гривні за 1 кв. м. в місяць). Сума тарифу встановлена для розрахунків за опалення щомісячно протягом року. 

Крім того, згідно з розпорядженнями, тарифи на комунальні послуги для бюджетних організацій збільшаться на 73%-116%, для інших споживачів - на 8-116%. 

КМДА встановила різні тарифи на гаряче водопостачання та опалення для вказаних груп споживачів в залежності від того, якій зоні обслуговування - ЗАТ "ЕК "ДАРтеплоцентраль" чи АК "Київенерго" - належать теплопункти, що обслуговують будівлі бюджетних установ та юридичних осіб.

Так, тариф на опалення для бюджетних організацій та юросіб в зоні "Київенерго" затверджений на рівні 11,63 гривні за 1 кв. м опалювальної площі на місяць (було 5,38 гривні); в зоні "ДАРтеплоцентраль" - 9,78 гривні за 1 кв. м (було5,38 гривні). 

Тариф на гаряче водопостачання в зоні "Київенерго" встановлено в розмірі 27,07 гривні за 1 куб. м (було для бюджетних установ 14,89 гривні, для інших споживачів - 16,57 гривні). 

У зоні обслуговування "ДАРтеплоцентраль" тариф на гаряче водопостачання складатиме 23,84 гривні за 1 куб. м (було для бюджетних організацій 14,89 гривні, для інших споживачів - 16,57 гривні). 

Тариф на холодне водопостачання та водовідведення для бюджетних організацій та інших споживачів затверджені в розмірі 4,88 гривні за 1 куб.м (було 2,82 гривні за 1 куб м - у бюджетних установ; 4,50 гривні - інших споживачів). 

Крім того, Державна житлово-комунальна інспекція запропонувала мешканцям житлових будинків Києва, які знаходяться у комунальній власності, самим визначитися, за які з існуючих 26 послуг з утримання житла вони мають намір сплачувати.

Реклама:

Як відомо, 23 квітня на засіданні Київради депутати проголосували за скасування мораторію на підвищення тарифів на компослуги.

Однак під час звіту 28 травня мер Києва Леонід Черновецький заявив, що тарифи на житлово-комунальні послуги у столиці залишаються значно нижчими, ніж в інших містах по всій Україні.

"Українська правда. Київ"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: