Fitch похвалило банки

Вівторок, 5 травня 2009, 10:31

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings відзначає, що в першому кварталі 2009 року рівень негативних рейтингових дій залишався високим, але був нижче пікового рівня, зафіксованого в четвертому кварталі 2008 року.

Про це йдеться у звіті агентства "Глобальні тенденції банківських рейтингів у першому кварталі 2009 року (Global Bank Rating Trends Q109), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на вірогідне збереження негативного тренда в рейтингових діях, відзначається пом'якшувальний такий фактор, як думка Fitch про підтримку банківського сектора з боку держави", - відзначають експерти Fitch Ratings.

"Рівні підтримки довгострокових рейтингів дефолту емітента (РДЕ) залишаються відносно високими у багатьох країнах з розвинутою економікою, а, значить, обмежують пониження довгострокових РДЕ", - відзначається в повідомленні.

У першому кварталі агентством було проведено 188 негативних рейтингових дій в порівнянні з 266 у четвертому кварталі минулого року.

У січні-березні позитивних рейтингових дій на ринках, що розвиваються не здыйснювали, в той час як на розвинених ринках Fitch провело невелике число позитивних рейтингових дій.

"Хоча кількість приміщень рейтингів під спостереження в список Rating Watch "негативний" і змін прогнозу рейтингів на "негативний" було менше, ніж у четвертому кварталі 2008 року, кількість знижень рейтингів у першому кварталі трохи збільшилася - до 109 у порівнянні із 105", -- говориться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: