Українські виробники військової техніки можуть зазнати збитків через НАТО

Субота, 30 травня 2009, 15:16

Продукція українських оборонних підприємств не потрібна НАТО.

Таку думку висловив екс-депутат, комуніст Георгій Крючков під час круглого столу, організованого в Києві Американським інститутом в Україні, повідомляє Deutsche Welle.

Крючков послався на розрахунки менеджерів великих підприємств, які прогнозують, що збитки військово-промислового комплексу (ВПК) від вступу України до НАТО сягнуть від 3 до 8 мільярдів доларів.

Натомість, експерт військових програм Центру Разумкова Олексій Мельник вважає, що головний споживач продукції українського ВПК - Росія - вже давно взяла курс на побудову замкненого циклу виробництва основних озброєнь, і що це жодним чином не пов'язане з можливим членством України в НАТО.

Реклама:

На думку Мельника, майбутнє українського військово-промислового комплексу залежить не від геополітичної орієнтації, а від конкурентоздатності його продукції.

Щодо вартості вступу України до НАТО, то, за словами Мельника, реальні витрати України, як члена НАТО, дорівнюватимуть двом відсоткам в держбюджеті, передбаченим на оборону. Нині ж вони становлять три відсотки.

А щорічний внесок до цієї організації не більший, ніж вартість військового параду в Києві, додав експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: