НБУ дорікає банкам за формування резервів

Середа, 27 травня 2009, 12:28

Національний банк (НБУ) відзначає неналежне виконання банками вимог щодо формування обов'язкових резервів в квітні і вимагає від своїх територіальних управлінь посилити відповідну контрольну роботу.

Про це повідомив НБУ в листі банкам, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Аналіз звітних даних за квітень 2009 року щодо виконання банками вимог щодо формування обов'язкових резервів свідчить про неналежне їх дотримання окремими банками, як за звітний період резервування, так і щодня... Результати квітня свідчать про відсутність позитивних змін в управлінні ліквідністю окремих банків", - зазначається в листі.

За даними Нацбанку, низка кредитно-фінансових установ, які порушують резервні вимоги, продовжують здійснювати кредитні операції на міжбанку.

"Теруправління та керівники банків послабили контрольні функції щодо формування банками обов'язкових резервів, незважаючи на наявність доступного міжбанківського ринку, а окремі банки, незважаючи на невиконання вимог щодо дотримання порядку формування обов'язкових резервів, проводять активні операції на ньому", - відзначається в листі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!