Рада знизила штраф за порушення строків сплати пенсійних внесків

Четвер, 21 травня 2009, 10:40

Верховна рада подолала вето президента Віктора Ющенка на закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо погашення заборгованості перед Пенсійним фондом", що передбачав зниження штрафу за порушення строків сплати пенсійних внесків.

За подолання вето проголосувало 396 депутатів за мінімально необхідних 300, повідомляє агентство "Українські новини".

Рада не підтримала пропозиції Ющенка до закону.

Як повідомлялося, наприкінці березня Ющенко ветував ухвалений Радою 5 березня закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо погашення заборгованості перед Пенсійним фондом", що передбачав зниження штрафу за порушення строків сплати пенсійних внесків.

Реклама:

Зокрема, Рада встановила штраф у розмірі 10% не сплачених вчасно сум за несплату або несвоєчасну сплату страховиками внесків, у тому числі донарахованих страховиком або територіальним органом Пенсійного фонду.

Раніше законодавство передбачало штраф у розмірі 10% не сплачених вчасно зазначених сум у разі затримки їх сплати в строк до 30 календарних днів включно; 20% - до 90 календарних днів включно; 50% - більше 90 календарних днів.

Ющенко вважав, що в умовах дотування бюджету ПФ державою набуття чинності цього закону могло б спричинити несвоєчасні виплати пенсій громадянам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: