"Імексбанк" не хоче віддавати державі 60% своїх акцій

Вівторок, 19 травня 2009, 10:10

Акціонери "Імексбанка" готові передати державі в ході капіталізації за рахунок бюджетних коштів лише близько 39% акцій, тоді як уряд передбачив рівень можливої участі - не менш ніж 60% +1 акція.

Про це повідомляє прес-служба банку у вівторок, передає агентство "Інтефакс-Україна".

"Акціонери та правління АКБ "Імексбанк", як і раніше, розглядають можливим входження держави до капіталу банку не більш ніж на 39% ... На цей момент питання про участь держави в капіталі АКБ "Імексбанк", як і раніше, знаходиться на стадії обговорення", - зазначається в повідомленні.

У повідомленні зазначається, що ситуація в банку стабілізувалася завдяки наданої Національним банком України (НБУ) допомоги, а також самостійного нарощування капіталу.

"В кінці квітня поточного року банк отримав рефінансування НБУ. У свою чергу акціонери банку збільшили статутний капітал на 150 млн. грн. - до 795 млн. грн. Це позитивно позначилося на ліквідності і дозволило банку нормалізувати роботу своїх структурних підрозділів. В даний час філії та відділення банку працюють в нормальному режимі", - підкреслюється в повідомленні.

ВАТ "АКБ" Імексбанк" засноване 1994 року. На 1 квітня 2009 року його найбільшим акціонером був Леонід Климов (13,4574%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2009 року за розміром загальних активів (4,844 млрд. грн.) "Імексбанк" займав 34 місце серед 182 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: