Мінпаливенерго стурбоване надлишком вугілля

Четвер, 14 травня 2009, 19:08

Міністерство палива й енергетики стурбоване надплановим накопиченням вугілля на складах енергогенеруючих компаній, які перебувають управлінні Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".

Про це агентству "Українські новини" повідомив прес-секретар Мінпаливенерго Фент Ді.

Зокрема, на складах Бурштинської ТЕС "Західенерго" станом на 14 травня накопичено 632,8 тис. тонн вугілля газової групи, що перевищує проектну ємність складів станції на 3,74%, або на 22,8 тис. тонн.

Крім того, на Трипільській ТЕС "Центренерго" при проектній потужності сховища вугілля в 282 тис. тонн, зараз там перебуває 331 тис. тонн вугілля антрацитової групи, а на Зміївській ТЕС - при ємності 440 тис. тонн фактично накопичено 445,9 тис. тонн вугілля.

Реклама:

Очікується, що протягом найближчих 4 днів повністю будуть заповнені склади Старобешівської ТЕС "Донбассеерго" і Запорізької ТЕС "Дніпроенерго".

"Що стосується двох ТЕС "Центренерго", те фізичні обсяги складів вичерпані. Подальше розвантаження призведе до засипання підкранових і під'їзних колій, що може взагалі паралізувати роботу товарно-транспортних цехів ТЕС", - сказав він.

Ді підкреслив, що на під'їзних коліях, особливо Зміївської ТЕС, накопичилася велика кількість вагонів з вугіллям, які очікують розвантаження.

"Цим самим блокується поставка на станцію експлуатаційних матеріалів, кислот, лугу й мазуту", - сказав він.

Ді додав, що при сумарній місткості всіх вугільних складів енергокомпаній НАК "ЕКУ" обсягом 4,302 млн. тонн, станом на 14 травня на них перебуває 3,204 млн. тонн вугілля, що відповідає плановим показникам листопада 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: