Кредит МВФ пустять на Євро-2012?

Четвер, 14 травня 2009, 13:21

Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник сподівається, що другий транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) буде сприяти фінансуванню проектів до Євро-2012.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"На найближчому засіданні Кабінету міністрів будуть розглянуті питання щодо того, де будуть дані відповіді на фінансування проектів, зокрема, проектів терміналів. Частина коштів останнього траншу кредиту МВФ буде виділена для покриття дефіциту бюджету, що додає нам впевненості та гарантії того, що Україна має реальний джерело фінансування всіх проектів Євро-2012", - сказав Васюник.

У свою чергу, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс також висловив думку, що кошти кредиту МВФ будуть сприяти якнайшвидшій підготовці до Євро-2012.

Реклама:

Як відомо, 13 травня виконком УЄФА визначив господарями чемпіонату Європи з футболу 2012 року по чотири міста від України та Польщі. Україну будуть представляти Київ, Львів, Донецьк і Харків. Польщу представлять Варшава, Вроцлав, Познань і Гданськ.

8 травня МВФ схвалив виділення Україні 2,8 млрд. доларів другого траншу кредиту stand-by.

Черговий перегляд програми співпраці для отримання третього траншу планується почати в середині травня. Розмір цього траншу також буде становити 2,8 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: