"Укрзалізниця" і "Нафтогаз" утискають металургів

Середа, 13 травня 2009, 14:18

Державна адміністрація залізничного транспорту ( "Укрзалізниця"), НАК "Нафтогаз України" і Міністерство палива та енергетики звернулися до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням розглянути можливість скасування мораторію на підвищення тарифів для підприємств ГМК.

Про це заявив директор департаменту розвитку секторів економіки Міністерства економіки Олег Пендзін на балансовій нараді представників підприємств гірничо-металургійного комплексу (ГМК) у Дніпропетровську в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Залізна дорога, "Нафтогаз" і енергетики звернулися до прем'єр-міністра з проханням розглянути питання, наскільки негативно ця постанова позначається на їх роботі", - сказав він.

За його словами, 15 травня відбудеться засідання постійно діючої комісії з нормалізації ситуації в галузі, на яку запрошені власники підприємств, представники центральних органів виконавчої влади, міністерств та учасників ринку.

При цьому Пендзін пояснив, що на нараді планується ретельно проаналізувати ситуацію з підготовкою тексту меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів і підприємствами ГМК, а також виконання зобов'язань, зокрема метпідприємствами.

Директор департаменту Мінекономіки відзначив серйозність ситуації, що склалася.

"Ціни внутрішнього ринку на металопродукцію по більшості позицій вище експортних цін, а за деякими позиціями - значно вище, на 25-40%", - підкреслив директор департаменту Мінекономіки.

При цьому він зазначив, що дані за цінами надали самі метпідприємства.

Генеральний директор об'єднання "Металургпром" Василь Харахулах, у свою чергу, зазначив, що метпідприємства реалізують металопродукцію на внутрішньому ринку за завищеними цінами у порівнянні із зовнішнім ринком, що є неприйнятним в рамках зобов'язань метпідприємств у разі підписання меморандуму.

Разом з тим гендиректор додав: "Якщо меморандум не буде прийнятий, то в Кабінеті міністрів будуть всі підстави скасувати постанову".

Крім того, Пендзін повідомив, що на нараді 15 травня також буде розглядатися питання про погашення заборгованості метпідприємств перед вугільними підприємствами.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: