Український спорт "завис" у "Родовід Банку"

Понеділок, 6 квітня 2009, 13:01

Олімпійські чемпіони стали заручниками фінансової кризи в Україні - їх депозити заморожені в "Родовід Банку".

З такою заявою до Кабінету міністрів і Національного банку України звернувся заступник голови Верховної ради, народний депутат від БЮТ Микола Томенко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Томенка, історично так склалося, що більшість українських чемпіонів свої винагороди розміщують на депозитних рахунках в "Родовід Банку".

Депутат відзначив, що така ж проблема не тільки у олімпійський чемпіонів: "На жаль, рахунки великої кількості федерацій, в тому числі Національного олімпійського комітету, знаходяться в цьому банку".

Реклама:

"Таким чином, якщо найближчим часом не буде вирішене питання, як можна скористатися засобами для спорту, очевидно, що фінансування спорту в Україні в цілому буде поставлено під загрозу", - підкреслив він.

Томенко висловив упевненість в тому, що Національний банк, профільне міністерство, а також Національний олімпійський комітет подумають і про український спорт.

"Всі чиновники отримали нагороди від президента за те, що вони вдало провели Олімпіаду. Я думаю, що нагороди вони вже обмили, тепер можна трохи про спортсменів подумати, щоб спортсмени отримали ті кошти, які вони заробили, пропагуючи українську державу", - підкреслив Томенко.

Як повідомлялося, Національний банк з 16 березня поточного року ввів тимчасову адміністрацію у ВАТ "Родовід Банк". Тимчасова адміністрація введена терміном на один рік, також введений мораторій на видачу депозитів строком на 6 місяців - з 16 березня по 15 вересня 2009 року.

В "Родовід Банку" запевняють, що "такий крок Нацбанку вже почав давати позитивні зрушення в показниках поточної ліквідності та фінансового стану банку".

Крім того, на позачергових зборах акціонерів ВАТ "Родовід Банк", які відбулися 26 лютого, було ухвалене рішення про необхідність участі держави в капіталі банку з часткою не менше 50% плюс 1 акція.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!