Азаров вимагає показати антикризову програму

Вівторок, 28 квітня 2009, 13:29

Пленарне засідання чергової сесії Верховної ради 12 травня повинне початися з розгляду змін до бюджету поточного року і антикризової програми уряду, будь-який інший порядок денний роботи парламенту не має сенсу.

Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров, повідомляє прес-служба депутата.

"Неможливо закрити очі на очевидні проблеми бюджету. Операційний дефіцит ресурсів бюджету - понад 55 мільярдів гривень, дефіцит єдиного казначейського рахунку (з урахуванням внутрішньосистемних розрахунків) - понад 10 мільярдів гривень, заборгованість Пенсійного фонду перед бюджетом - вже більше 12 мільярдів гривень", - заявив Азаров.

За його словами, у квітні уряд запланував позичити майже всю річну суму державних запозичень - 12,2 мільярда гривень з дозволених Законом про бюджет 14,5 мільярда.

Реклама:

Водночас, за перші чотири місяці поточного року уряд планує профінансувати за бюджетним розпису тільки 55,8 мільярда гривень, що становить до 20% річного розпису, хоча потрібна третина річної суми.

"Які ще аргументи потрібні для того, щоб негайно переглянути бюджет?", - наголошує Азаров.

Крім того, за словами Азарова, все, на що спромігся уряд з початку фінансово-економічної кризи, -"безрезультатно витратити 4,5 мільярда доларів, випрошених у Міжнародного валютного фонду, безрезультатно видати банкам у вигляді "рефінансування" 190 мільярдів гривень, і під диктовку МВФ прийняти "драконівські умови" для отримання ще 2,5 мільярдів доларів".

"Таку діяльність не можна назвати відповідальною політикою і такий уряд не можна назвати національним. Якщо антикризова програма, як стверджує Тимошенко, полягає у виконанні вимог МВФ, навіщо нам уряд? Досить координаційного комітету з виконання програми Міжнародного валютного фонду", - наголосив він.

У зв'язку з цим Азаров переконаний, що парламент зобов'язаний домогтися від уряду чіткої відповіді: чи має той антикризову програму, чи ні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!