Колекторам не подобається закон про колекторів

Четвер, 23 квітня 2009, 16:19

Колекторські компанії незадоволені редакцією проекту закону про діяльність колекторських агентств в Україні.

Про це заявив генеральний директор компанії "Незалежне колекторське агентство" (НКА) Кирило Ціпрівуз в четвер під час прес-конференції, пише видання "Дело".

Вони відзначають необхідність у регулюванні ринку, а не в його обмеженні з боку держави.

За словами Ціпрівуза, одним з проблемних питань у цьому законопроекті є ліцензування.

"На наш погляд, так і за аналогією з іншими країнами, ліцензування - це предмет для неофіційних поборів. Воно може існувати в різних видах", - сказав Ціпрівуз.

Він зазначив, що інтереси боржників і кредиторів у проекті закону "не проглядаються".

"Там не досконало прописані зобов'язання і права боржників. У нас виникають у зв'язку з цим певні побоювання", - зазначив колектор.

На його думку, прийняття закону в нинішній редакції буде фактором, що підштовхне деякі компанії або сегмент ринку до того, щоб перейти в тінь.

"Ми й так знаємо, що є рейдерські атаки ... А крім цього з'являться організації, які будуть працювати, застосовуючи альтернативні методи", - вважає учасник ринку.

Колектори наполягають на чіткості регулювання ринку їх діяльності - визначення прав та обов'язків усіх зацікавлених сторін.

"Ми б не хотіли говорити про обмеження суб'єктів ринку, що вводиться поняттям ліцензування. Тому ми занепокоєні тим, щоб зараз нас почули і ринок розвивався так, як це було до сьогоднішнього дня", - підкреслив Ціпрівуз.

На думку директора компанії "Дельта-М" В'ячеслава Голуба, у проекті закону також прописані об'ємні формулювання в галузі програмного забезпечення, жорсткі умови з приводу штату співробітників колекторських компаній, що також обмежує діяльність колекторських агентств.

Як повідомлялося, в кінці березня робоча група при Міністерстві юстиції завершила розробку проекту закону, покликаного законодавчо врегулювати діяльність колекторських організацій в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: