Тимошенко змусила Продана повертати борги із своїх заощаджень

Четвер, 23 квітня 2009, 16:00

Уряд доручив Міністерству палива та енергетики вишукати 800 млн. грн. для забезпечення розрахунків підприємств теплової генерації з держпідприємством "Вугілля України".

Як передає агентство "Інтерфакс-Україна", про це повідомив міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець в ході пленуму профспілок працівників вугільної галузі в четвер.

"Уряд позавчора доручив Мінпаливенерго вишукати за рахунок власних коштів 300 млн. грн. і за рахунок кредитів 500 млн. грн. для розрахунків підприємств теплової генерації за вугілля, відвантажений державними шахтами", - сказав він.

Міністр також уточнив, що на сьогодні загальна заборгованість перед ДП "Вугілля України" за поставлену вугільну продукцію становить 850 млн. грн.

Зокрема, борг підприємства НАК "Енергетична компанія України" становить 664 млн. грн., борги металургійних підприємств за поставлене коксівне вугілля - 91 млн. грн.

Полтавець також повідомив, що має намір звернутися до уряду з проханням збільшити державну підтримку вугільної галузі при внесенні змін до держбюджету на 2009 рік на 3,5 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!