Київська влада дійшла з кредитами до НБУ

Середа, 22 квітня 2009, 15:20

Київська міськдержадміністрація веде переговори з Національним банком України (НБУ) про отримання кредиту на 300 млн. гривень.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Працюємо з Національним банком. Як тільки Національний банк погодиться виділити рефінансування - відразу отримаємо", - сказав він.

Голубченко зазначив, що на сьогоднішній день у Київській міськдержадміністрації ще немає ясності з приводу остаточної цифри заборгованості перед АК "Київенерго" по різниці в тарифах.

Реклама:

"Є думки одних фахівців, що боргу немає, є думки інших фахівців - що є. Але я думаю, що ми перебуваємо десь на середині", - сказав він.

Також Голубченко повідомив, що Київська міськдержадміністрація не підписувала акт з АК "Київенерго" щодо залишку заборгованості по компенсації різниці в тарифах на тепло.

"Коли акт буде підписаний, будемо знати, чи є інший борг чи ні", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, коли Київська міськдержадміністрація має намір погасити заборгованість по різниці в тарифах перед ВАТ "Київводоканал", Голубченко зазначив, що на ці цілі "поки грошей немає".

Як відомо, раніше Київрада прийняла рішення про залучення кредиту на суму 1,2 млрд. гривень для погашення заборгованості. 750 мільйонів уже видав "Альфа-Банк", 150 мільйонів - банк "Хрещатик". Ще 300 мільйонів Київрада сподівається позичити у банку "Форум".

Сукупні борги Києва за спожитий газ перевищують 1,2 млрд. гривень. Крім того, необхідно знайти від 600 до 700 млн. гривень для погашення різниці в тарифах ВАТ "Київводоканал".

Столична влада раніше заявляла про плани залучити кредит на 2010-2011 роки з пролонгацією. При цьому Київська міськдержадміністрація має намір звернутися до уряду з проханням передбачити додатковий фінансовий ресурс у 2010 році з держбюджету для погашення цього кредиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: