Медведєв надішле свої пропозиції щодо транзитної угоди

Понеділок, 20 квітня 2009, 18:12

Президент Росії Дмитро Медведєв обіцяє в понеділок надіслати зацікавленим сторонам пропозиції щодо створення повноцінної правової основи у сфері енергетики, зокрема пропозиції щодо транзитної угоди.

Як передає агентство "УНІАН", про це він сказав на спільній прес-конференції з Президентом Фінляндії Тар'єю Халонен у Гельсинкі.

"Сьогодні мною буде розповсюджено документ для наших партнерів за "вісімкою", за "двадцяткою" найбільших економік, наших партнерів за СНД, наших найближчих сусідів і партнерів, який визначає питання міжнародної співпраці у сфері енергетики, зокрема і пропозиції щодо транзитної угоди", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що Росія не раз заявляла про проблеми, пов`язані з неврегульованими питаннями енергетичної безпеки.

Реклама:

"Ці питання не вирішила Енергетична хартія. Наше завдання полягає в тому, щоб забезпечити на майбутнє баланс інтересів країн - виробників енергоресурсів, транзитних держав і споживачів енергоресурсів", - сказав Медведєв, наголосивши, що саме на це спрямовані пропозиції Москви.

"Ми хотіли б якнайшвидше почати переговори з ЄС, з нашими іншими партнерами щодо цих документів. Сподіваємося на конструктивне сприйняття наших ідей", - додав Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: