НБУ заборонив банкам зменшувати ставки

Субота, 18 квітня 2009, 09:04

Банки повинні враховувати вклади, умовами яких встановлено термін зберігання і передбачена можливість багаторазового зняття вкладником частини вкладу, як внесок до запитання.

Відповідна постанова НБУ від 23 березня зареєстрована в Мін'юсті 15 квітня і вступить в силу з моменту опублікування, яке очікується 27 квітня, повідомляє прес-служба Нацбанку.

Нацбанк зобов'язав банки в тримісячний термін привести бухгалтерський облік таких залучених вкладів у відповідність до вимог постанови. 

Цим же документом Нацбанк заборонив банкам в односторонньому порядку змінювати умови укладених договорів банківського рахунку та договорів банківського вкладу, зокрема, зменшувати процентну ставку, крім вкладу до запитання.

Реклама:

У разі невиконання банком вимоги фізособи про видачу вкладу або його частини банк зобов'язаний прийняти вимогу шляхом проставлення на ній дати отримання, підпису уповноваженої особи, відбитка штампа банку і видати фізособі письмове повідомлення про невиконання його вимоги з зазначенням причини.

При цьому вимога береться на облік по відповідному позабалансовому рахунку, говориться в постанові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!