МВФ ГОТОВИЙ ДАТИ УКРАЇНІ НАСТУПНІ 2,8 МІЛЬЯРДА ДОЛАРІВ

П'ятниця, 17 квітня 2009, 13:40

Міжнародний валютний фонд рекомендуватиме виділити Україні другий транш кредиту у розмірі 2,8 мільярда доларів.

Про це на спільній прес-конференції з прем'єром Юлією Тимошенко заявила голова місії МВФ в Україні Джейла Пазарбашіоглу.

"Ми узгодили нашу позицію з українським керівництвом про те, щоб запропонувати керівництву МВФ, зокрема, виконавчій раді директорів, щоб наступний транш був у розмірі близько 2,8 мільярда доларів", - сказала вона.

"Ми досягли домовленості на рівні експертів, з керівництвом України стосовно завершення першого перегляду програми. Меморандум про економічну і фінансову політику керівництва України буде подано керівництву фонду для того, щоб його затвердили", - додала глава місії МВФ.

Реклама:

Пазарбазіоглу також зазначила, що Україна зазнала великого удару від світової економічної кризи, але висловила упевненість, що ситуацію буде стабілізовано.

"Ми з оптимізмом дивимося у майбутнє, враховуючи те, що останнім часом було досягнуто суттєвої стабілізації ситуації", - сказала вона.

За словами голови місії МВФ, економіка України "досить швидко пристосувалася до шоку".

"Було скориговано обмінний курс, дефіцит бюджету трохи скоротився, інфляція знизилася більше, ніж ми очікували", - сказала вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: