Податкова назбирала більше штрафів

Вівторок, 14 квітня 2009, 12:55

За перший квартал 2009 року загальна кількість перевірок фінансових компаній знизилися на 15%, при цьому суми штрафів виросли утричі - до 29,03 млн. гривень.

Про це повідомляє газета "Дело" з посиланням на повідомлення прес-служби Державної податкової адміністрації України (ДПА).

Всього з початку року біли перевірені 536 компаній фінансового сектора.

Компанії фінансового сектору з початку року станом на 1 квітня перерахували до консолідованого бюджету 2,4 мільярда гривень, що у 1,6 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року, звітує ДПА.

Реклама:

Левова частка надходжень була забезпечена банками - 2,1 мільярда гривень.

Страхові компанії направили в скарбницю 185 мільйонів гривень.

Банківські виплати зросли в першу чергу завдяки фінансовим результатами минулого року.

Незважаючи на кризу, яка стала активно проявлятися в Україні з жовтня минулого року, вітчизняні банки збільшили прибуток до оподаткування на 22% - до 10,5 мільярда гривень.

З цієї суми вони сплатили в січні-березні 2009 року 1,5 мільярда гривень податку на прибуток (відповідно до законодавства, компанії зобов'язані перерахувати податок на прибуток за минулий рік протягом 70 днів, починаючи з 1 січня нового року).

Як повідомлялося, у першому кварталі 2009 року податкові органи забезпечили перевиконання плану надходжень у загальний фонд держбюджету на 3,1%: до бюджету спрямовано 22,2 млрд. гривень, що на 668,5 млн. гривень більше за план.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: