Задля позики від МВФ президенту і прем’єру доведеться "діяти рішуче"

П'ятниця, 20 березня 2009, 11:21

Комісар Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Хав'єр Солана на зустрічах з президентом України Віктором Ющенком та прем'єр-міністром Юлією Тимошенко 18 та 19 березня закликав їх діяти "рішуче та швидко задля виконання умов Угоди про стабілізаційну позику від Міжнародного валютного фонду".

Про це повідомляє українська служба "Бі-Бі-Сі" з посиланням на прес-службу Представництва Єврокомісії в Україні.

Солана висловив серйозну стурбованість ситуацією в Україні, яка стала наслідком сильного впливу глобальної фінансової кризи та тривалих ускладнень на внутрішньополітичній арені.

Він закликав як президента, так і прем'єр-міністра діяти рішуче та швидко задля виконання умов Угоди про стабілізаційну позику від Міжнародного валютного фонду, погоджену у 2008 році, а також працювати разом для порятунку країни від фінансової кризи.

Реклама:

Хав'єр Солана повторив, що ЄС залишається прихильним до України.

Він наголосив, що виконання умов МВФ дуже важливе для того, щоб ЄС був спроможним надалі допомагати Україні рухатись у правильному напрямку.

Як повідомлялося, 5 листопада 2008 року МВФ схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 мільярдів доларів для зміцнення довіри у фінансовому секторі та допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

У листопаді 2008 року Україна отримала перший транш кредиту в розмірі 4,5 мільярда доларів.

У січні 2009 року в Україні безуспішно працювала місія МВФ, яка мала ухвалити рішення про надання чи ненадання Україні другого траншу.

9 лютого голова місії МВФ Джейла Пазарбазіолу повідомила, що фонд планує протягом найближчих тижнів повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого траншу кредиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!