Банки жаліються на привілеї держбанків

Середа, 11 березня 2009, 16:32
Президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко звернувся до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з обґрунтуванням невідповідності чинному законодавству постанови, що передбачає можливість розміщення тимчасово вільних бюджетних коштів виключно в установах державних банків.

Про це йдеться в прес-релізі АУБ.

Як наголосив президент АУБ Олександр Сугоняко в листі до прем'єр-міністра: "Вважаємо, що таке положення Порядку не сприятиме позитивній роботі банківської системи України, особливо в світлі уже існуючих проблем. Банки України, що не знаходяться у державній власності, є повноправними учасниками ринку фінансових послуг та мають не гірші показники діяльності, аніж державні банки".

В АУБ переконані, що норма пункту 3 згаданого Порядку порушує закони України у бюджетній сфері та сфері захисту економічної конкуренції.

"Постанова № 52 створює ситуацію, за якою певним суб'єктам господарювання, якими є державні банки, створюються умови, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів, недержавних банків, - зазначив Сугоняко.

Реклама:

В АУБ також наголошують, що при виконанні згаданої постанови, внаслідок погіршення конкуренції серед банків, можуть понести втрати і місцеві органи влади.

"Постанова КМУ №52 значно обмежує для місцевих органів перелік банків, у яких ці органи можуть розмістити кошти. В умовах відсутності конкуренції ставки на такі депозитні вклади, швидше за все, будуть невигідно відрізнятись від ринкових", - кажуть в АУБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!