НБУ зобов'язав середні і невеликі банки "лікуватися"

Середа, 25 лютого 2009, 12:54
 

Національний банк зобов'язав комерційні банки, які входять до груп середніх і невеликих, здійснити за свій рахунок діагностику власної поточної й перспективної платоспроможності із залученням аудиторських фірм, які не мають договірних відносин з банком.

Про це йдеться в постанові НБУ №80 від 19 лютого, повідомляє агентство "Українські новини".

Середні й невеликі банки НБУ зобов'язав провести діагностичне обстеження станом на 1 березня 2009 року й до 15 квітня подати в НБУ звіт про результати такого обстеження.

Затверджена НБУ програма оцінки поточної й перспективної платоспроможності середніх і невеликих банків передбачає перевірку якості їх активів, ліквідності, позабалансових зобов'язань, передбачає аналіз звіту про фінрезультати на останню звітну дату, оцінку регулятивного капіталу і його адекватності, оцінку ринкових позицій банку (його конкурентносроможності).

Реклама:

НБУ також зобов'язав банки із групи великих, які до 1 січня 2009 року входили до групи середніх, провести діагностичне обстеження станом на 1 січня 2009 і до 1 березня 2009 року подати в НБУ звіт про результати такого обстеження.

Як повідомлялося, наприкінці 2008-початку 2009 року міжнародні аудитори з ініціативи НБУ здійснили діагностику банків із групи найбільших.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!