Тимошенко вимагає від тепловиків скоротити споживання газу на 30%

Четвер, 19 лютого 2009, 14:40

Вітчизняні теплоелектростанції і електроцентралі, підвідомчі Міністерству палива та енергетики, до 2010 року повинні не менш ніж на 30% скоротити обсяги споживання природного газу у порівнянні з обсягами 2008 року, замістивши його альтернативними видами енергії.

 Про це говориться в ухваленому у четвер розпорядженні уряду "Про першочергові заходи щодо заміщення споживання природного газу та використання альтернативних джерел енергії та використання альтернативних джерел енергії і палива підприємствами теплоенергетики".

Про це повідомляють в перс-службі кабінету міністрів.

За рішенням кабінету міністрів, міністерство промполітики в місячний термін зобов'язано розробити комплекс заходів на 2009-2010 роки із заміщення споживання природного газу альтернативними джерелами енергії та палива на підвідомчих йому підприємствах.

Реклама:

Крім того, дано доручення МінЖКГ, Мінекономіки і Мінфіну підготувати Концепцію Державної цільової програми модернізації комунальної теплоенергетики щодо переобладнання котелень з метою заміщення споживання природного газу підприємствами теплоенергетики та використання ними альтернативних джерел енергії та палива.

Водночас у розпорядженні вимагається, розробити відповідні регіональні програми.

Розпорядження також зобов'язує економічний блок Уряду разом з Мінжитлокомунгоспом і НАЕР подати на розгляд Кабінету Міністрів законопроект щодо спрямування до Державного фонду енергозбереження збору у вигляді цільової надбавки до затвердженого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності та збору на реалізацію нафти на території України.

Крім того, згідно з розпорядженням мають бути визначені чіткі об'єми і джерела фінансування реалізації проектів з використання альтернативних видів енергії.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: