Довіра до світової економіки продовжує погіршуватися

Середа, 11 лютого 2009, 16:31
 

Довіра до світової економіки погіршилася в лютому, оскільки стимулюючі заходи слабо підтримують зростання економіки, а безробіття зростає.

Про це свідчать дані опитування, проведеного агентством Bloomberg по всьому світі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".  

Індекс Bloomberg Professional Global Confidence опустився в цьому місяці до 8,49 пункту в порівнянні з 8,72 пункту в січні. Значення індикатора нижче 50 пунктів свідчить про те, що кількість песимістів перевищує кількість оптимістів.

"До людей прийшло усвідомлення того, що навіть додаткові витрати урядів не полегшили їм життя, - заявив головний економіст Wachovia Corp. Джон Сілва. - Вони вважають, що рецесія буде наполегливо продовжуватися".

Найбільш сильно погіршилися настрої в Латинській Америці (зниження індикатора до 10,4 пункту з 16,1 пункту в січні), у той час як респонденти в Азії були найменш песимістичними щодо стану регіону (зростання індексу до 11,6 пункту з 8,2 пункту ).

Негативний настрій продемонстрували опитувані в більшості держав. У США індикатор знизився в лютому до 8,6 пункту з 9,5 пункту місяцем раніше, в Мексиці - до 7,8 пункту з 17,9 пункту.

У той же час індикатор Західної Європи показав підвищення до 9,1 пункту з 8,4 пункту в перший місяць року, в тому числі в Німеччині він збільшився до 14 пунктів з 13,2 пункту.

Крім того, в Японії індекс піднявся до 5 пунктів проти 3,9 пункту в січні.

Згідно з результатами дослідження, долар США може подорожчати по відношенню до основних світових валют в найближчі півроку - індекс у лютому виріс до 50,2 пункту з 45,5 пункту місяцем раніше.

В опитуванні, проведеному з 2 до 6 лютого, взяли участь понад 3,06 тис. респондентів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!