Тимошенко знову назвала "свій реальний" курс долара

Понеділок, 12 січня 2009, 15:19
 

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що Національному банку доведеться виконувати закон - приймати рішення про рефінансування банків з урахуванням думки уряду.

Як передає агентство "УНІАН", про це вона заявила в понеділок, коментуючи на прохання журналістів заяву Нацбанку про відмову виконувати норму закону про держбюджет, згідно з якою рішення про рефінансування банків має узгоджуватись з урядом.

"Я впевнена, що Національний банк, хоча він абсолютно незалежний від уряду, але, як виявилось, незалежний і від країни, то все одно йому доведеться закони виконувати", - сказала Тимошенко.

При цьому вона ще раз відзначила, що нинішній курс гривні відносно долара абсолютно економічно не обгрунтований і демонструє "злочинну політику" НБУ і відносно банків, і щодо людей, які взяли кредити, і така політика призводить до масштабної інфляції.

Реклама:

Тимошенко наголосила, що на сьогодні реальний курс гривні до долара становить 6-6,5 грн. за долар.

"Я ще раз хочу звернутися до Національного банку - немає жодних підстав сьогодні мати такий курс гривні до долара. Максимум, що може бути - це 6-6,50. Інший (курс) це спекуляція, що дає змогу наживатися на біді України, на кризі, на тих людях, які від цього потерпають", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!