Євро залишає рекордні висоти

Вівторок, 9 грудня 2008, 08:42
 

Курс євро знижується відносно долара і японській ієні у вівторок на побоюваннях ослаблення ділової довіри в Німеччині майже до рекордного рівня.

Це може призвести до того, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) продовжить зниження процентних ставок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Євро на 8:02 у вівторок коштувало 1,2884 дол. проти 1,2963 дол. в кінці попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. Курс євро відносно японської валюти знизився до цього часу до 119,19 ієни проти 120,26 у понеділок.

Вартість долара знизилася до 8:02 у вівторок до 92,51 ієни в порівнянні з 92,79 ієни в Нью-Йорку ввечері в понеділок.

Реклама:

"Євро відступає з рекордних висот. Ніхто не очікує, що дані ZEW будуть втішними для європейської економіки", - впевнений Акіо Сімідзу з Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. у Токіо.

Дослідницький інститут ZEW опублікує індекс довіри інвесторів й аналітиків до економіки Німеччини в грудні у вівторок о 12:00.

Аналітики прогнозують, що індекс довіри впав до мінус 57 пунктів у грудні в порівнянні з мінус 53,5 пунктів у листопаді.

Опубліковані минулого тижня прогнози ЄЦБ говорять про скорочення ВВП регіону на 0,5% у наступному році, або першому з 1993 року скороченні економіки протягом цілого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: