Акції ЗАЗ поїхали у Лондон

Понеділок, 8 грудня 2008, 21:01

ЗАТ "Запорізький автомобільний завод" продало 19,06% власних акцій британської компанії "Феарлайн Індастріз Лімітед" (Лондон).

"За результатами операції на рахунку емітента залишилося 0% акцій. Феарлайн Індастріз Лімітед" вступила в права власності 5 грудня" -- говориться в повідомленні ЗАЗ в системі розкриття ГКЦБФР в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За даними ГКЦБФР на травень цього року, лондонські "Редстоун Менеджмент Лімітед" і "Ланкрофт Проджектс Лімітед" володіли відповідно 21,959% і 22,2041% акцій ЗАЗ, а ще 18,3334% акцій числилося на балансі самого ЗАТ.

ЗАТ "ЗАЗ", що входить в корпорацію "УКРАВТО"(повязана з народним депутатом Таріелом Васадзе), - найбільший суб'єкт вітчизняного авторинку, випускає легкові автомобілі ЗАЗ, Lanos, Sens, ВАЗ, Chevrolet, Opel, вантажні автомобілі ТАТА, JAC, автобуси малого класу I-Van, запчастини для автомобілів. Завод експортує біля третини автомобілів, що випускаються.

Реклама:

Чистий прибуток ЗАТ за підсумками 2007 року зріс в 5,7 разу в порівнянні з 2006 роком - до 0,56 млрд грн., чистий дохід - на 86,3%, до 12,95 млрд грн.

Корпорація "УКРАВТО", валова виручка якої в 2007 році склала 4,78 млрд дол є найбільшою автомобільною групою в Україні. Діяльність Корпорації зосереджена в двох основних напрямах - автомобільному виробництві і дистрибуції автомобілів - що складає 98% спільних доходів "УКРАВТО" в 2007 році.

Доходи від діяльності ЗАЗу в 2007 році склали 56% спільних доходів корпорації. На сьогоднішній день "УКРАВТО" володіє другою за величиною вЄвропі дилерською мережею і оперує на ринках України, Казахстану, Польщі, Росії, Білорусі, Молдови, Азербайджану і Вірменії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: