Фондовий ринок вже святкує

Понеділок, 29 грудня 2008, 14:51

В понеділок, 29 грудня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких минули операції, зафіксований різноспрямований рух котирувань.

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 виріс на 7.54%,  до 27.5 пункту.

В цілому на ринку розміщено 23 операції загальним об'ємом приблизно в 1,5 млн грн, пише видання FundMarket.

Ринок акцій показує повну відсутність інтересу в здійсненні яких-небудь операцій, оскільки особливості розрахунків при операціях не дозволяють працювати в нормальному режимі.

Кінець року вже надав можливість гравцям сформувати свої портфелі. Всі, хто хотів вийти з акцій вже це зробили, а тим, хто хоче увійти до них цього року вже  пізно це робити.

Активність торгів на ринку показує всі ці припущення. Реальних операцій на ринку украй мало, а точніше їх менше 10.

Це ж підтверджує і начальник аналітичного відділу КУА "ТАСК-ІНВЕСТ" Андрій Шевчишин , який відзначив мінімальну активність ринку, а "котирування і спреди практично не змінюються. Таким чином, передумови для зростання активності поки відсутні".

Відзначимо акції, які піднялися в ціні: ВАТ "Мотор Січ"  (+2.82%), Центренерго   (+1.75%), Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод  (+599.30%), Укрнафта (+4.06%), ВАТ "Родовід Банк"  (+2.00%).

Впали в ціні акції таких підприємств: АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (-50.00%), ВАТ "Днепрошина" (-13.98%), Київенерго (-69.88%), Стаханівський завод феросплавів   (-63.16%).

Підводячи підсумки року слід зазначити, що найбільший спад в капіталізації компаній відмічений у галузі автомобілебудування. Акції цієї сфери в середньому втратили 88,12%.

Каталізатором настільки сильного зниження в цілому по галузі стали акції УКРАВТО, які за рік втратили майже 94%.

В той же час, акції Луцького автомобільного заводу (ЛУАЗ) знизилися в ціні на 90%.

Реклама:

Криза змусила вітчизняних виробників просити допомоги біля уряду для підтримки. Для порятунку промисловості Рада прийняла лаву законопроектів для підтримки і стимулювання цієї галузі. Зокрема, були прийняті заходи з підтримки українських виробників авто шляхом підвищення митних зборів на імпортні автомобілі.

Нагадаємо, що американські індекси завершили минулу п'ятницю на мажорній ноті, тоді як весь торгівельний тиждень виявився не настільки вдалим.

Фундаментом для зростання в п'ятницю стали зростаючі ціни на нафту, а також не настільки негативні, як того чекали учасники ринку, корпоративні новини.

Рітейлери продовжують страждати від впливу кризи, але порятунок автогіганта GM можна вже розпочатим.

Індекс Dow Jones Industrial Average виріс на 47,07 пункту, або на 0,56%, до 8515,55 пункту.

S&P 500 закрився зростанням на 4,65, або на 0,54%, на відмітці 872,80 пункту.

Nasdaq Composite зміцнився на 5,34 пункту, або на 0,35%, і закрився на відмітці 1530,24 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!