МВФ може відмовитися від співробітництва з Україною

Середа, 24 грудня 2008, 09:30
 

Президент Віктор Ющенко критикує прийняття Верховною Радою рішення тимчасово підвищити ввізне мито на весь імпорт, за винятком критичного, і припускає, що воно може послужити причиною відмови Міжнародного валютного фонду (МВФ) від подальшої співпраці з Україною.

Про це голова держави сказав на підсумковій річній прес-конференції "Майбутнє створюється сьогодні" у вівторок в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-УКраїна".

"Мені тривожно від тієї інформації, яку я отримав від мого юридичного відділу про рішення парламенту ввести тимчасову цільову надбавку на імпорт. Якщо таке рішення прийняв парламент, це ставить під загрозу питання щодо участі (України) в міжнародних програмах", - зазначив президент.

"Для того, щоб не сталося так, що через три дні по відношенню до нас будуть прийняті такі ж рішення з боку Росії, Європи", - додав Ющенко.

Як повідомлялося, підписаний прем'єром, президентом, головою Нацбанку та міністром фінансів меморандум з МВФ передбачав, що Україна буде утримуватися від обмеження імпорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: