Рейтинги корпорації Пінчука знову постраждали

Середа, 17 грудня 2008, 11:34
 

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий рейтинг української групи "Інтерпайп Лімітед", що займається виробництвом труб, з "В" до "СС", довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу - з "В-" до "С", рейтинг за національною шкалою - з " uaВВВ "до" uaСС ".

Прогноз зміни рейтингів - "негативний", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Рейтингова дія у відношенні" Інтерпайпу" була здійснена за оголошенням про те, що Millen Financial Ltd. (компанія, що належить кінцевим акціонерам" Інтерпайпу ") оголосила оферту на викуп всього випуску облігацій сумою 200 млн. дол. за ставкою 8,875% з терміном погашення в 2010 році за ціною, що становить приблизно 50% номінальної вартості ", - йдеться в повідомленні агентства.

S&P уточнює, що залишило без змін рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту на рівні "5", що відповідає низькому рівню очікуваного відшкодування боргу після дефолту (10-30%).

"З огляду на слабкі показники кредитоспроможності групи, ми вважаємо, що це - вимушена пропозиція про викуп, що здійснена в стресових для емітента умовах (Distressed Exchange Offer) і дорівнює дефолту", - коментує кредитний аналітик Standard & Poor's Лукас Севенін.

S&P також відзначає, що після завершення викупу облігацій очікується зниження кредитного рейтингу компанії до рівня "SD", а рейтинги облігацій - до "D".

"Після цього Standard & Poor's найближчим часом присвоїть компанії новий кредитний рейтинг, який навряд чи буде вище" ССС + ", - сказано в повідомленні.
   
"Інтерпайп" у липні 2007 року здійснив дебютний випуск єврооблігацій на 200 млн. дол. з погашенням 2 серпня 2010 року. Процентний дохід за облігаціями виплачується раз на півроку.

Як повідомлялося,  раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings понизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) трубно-колісного холдингу з рівня "B+" до "B", зберігши "негативний" прогноз за рейтингом.

До складу компанії входять ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод", ТОВ "Інтерпайп Ніко-Тьюб".

Компанія подконтрольна бізнесмену Віктору Пінчуку і членам його родини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: