Мінекономіки не підтримує підвищення тарифів "Нафтогазом"

Середа, 10 грудня 2008, 16:29
 

Міністерство економіки виступає проти ініціативи Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз Україна" про підвищення середнього розрахункового тарифу на транспортування природного газу по магістральних трубопроводах.

Про це директор департаменту розвитку секторів економіки міністерства Олег Пендзін заявив на балансовій нараді представників підприємств гірничо-металургійного комплексу (ГМК) України в Дніпропетровську в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Мінекономіки підготувало документ про введення мораторію на підвищення тарифу на транспортування газу, яке ініціює "Нафтогаз Україна".

"Сьогодні документ виходить на урядовий комітет", - сказав Пендзін.

Реклама:

Пендзін також повідомив, що підвищення з 15 листопада граничного рівня ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів на 23,2% - до 1152 грн. за 1 тис. куб. м пов'язане винятково із зниженням курсу гривні відносно долара.

"Підвищення ціни на газ пов'язане винятково з курсом долара, тому що газ на цей час купується на кордоні з Україною за ціною 179,5 дол. за 1 тис. куб. м", - констатував представник Мінекономіки.

Директор департаменту також додав, що останнім часом в Україні різко знизилося споживання природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: