Рейтинг корпорації Пінчука теж "попустили"

Четвер, 6 листопада 2008, 18:50

Рейтингова служба Standard & Poor's понизила довгостроковий рейтинг української групи "Інтерпайп Лімітед" з "В+" до "В", довгостроковий рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу з "В" до "В-" і рейтинг за національною шкалою з "uaА" до "uaвВВ".

Відповідно до повідомлення агентства, рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту залишився без змін, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

"Рейтингова дія у відношенні "Інтерпайпа" пішла за нещодавнім зниженням рейтингу України і відображає ризики рефінансування, підвищення ризику тиску на показники прибутку (оскільки 25% продукції групи повинно поставлятися на внутрішній ринок), а також можливий тиск на показники рентабельності від продажу сталевих труб", - відзначив кредитний аналітик Standard & Poor's Лукас Севенін.

Крім того, "Інтерпайп" зазнає значних змін оборотного капіталу і як і раніше генерує негативний розмір вільного грошового потоку у зв'язку з реалізацією масштабного проекту з будівництва електродугової печі вартістю більше 650 млн. дол. (повинна бути введена в експлуатацію лише наприкінці 2010 року у випадку відсутності затримок), для фінансування якого необхідно залучати запозичення.

Реклама:

Вплив цих факторів компенсують: висока частка валютних експортних доходів "Інтерпайпу" (75% від загального обсягу продажів у першому півріччі 2008 року), робота на ринках, що повинні бути в меншому ступені порушені й очікуване значне зниження витрат у результаті нещодавнього різкого зниження вартості сталі й ослаблення курсу української валюти.

 Як відзначає S&P, прогноз може бути переглянуто на "Стабільний" у випадку значного поліпшення показників оборотного капіталу в четвертому кварталі. Крім того, показники операційної рентабельності компанії в майбутньому році повинні залишитися стійкими, говориться в повідомленні.

Як відомо, корпорація "Інтерпайп" належить українському бізнесмену Віктору Пінчуку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: